Контрольна
робота № 3.
Органічні речовини.
І варіант
Виберіть одну чи кілька
відповідей.(6б)
1. До штучних волокон належить:
а) капрон; б) ацетатне волокно; в) вовна; г) бавовна.
а) капрон; б) ацетатне волокно; в) вовна; г) бавовна.
2. Авітаміноз вітаміну С викликає
захворювання:
а) бері-бері; б) цингу; в) судому г) анемію.
3. Укажіть назви карбонових кислот, які можуть міститися
у складі жирів:
а) олеїнова; б) масляна; в) пальмітинова; г) пентанова.
у складі жирів:
а) олеїнова; б) масляна; в) пальмітинова; г) пентанова.
4. У низькокалорійних продуктах
замість цукру використовують
а) натрій глутамат; б) кукурмін; в) аспартам; г) молочну кислоту.
5. До
полімерів належать:
а) білки; б) жири; в) гліцерин;
6. У
складі тютюнового диму містяться :
а) ацетилен; б) бутадієн; в) нікотин; г) етанол.
7. Укажіть процес, який відбувається з білками під дією етанолу:
а) полімеризація; б) окиснення; в) денатурація; г) відновлення.
а) полімеризація; б) окиснення; в) денатурація; г) відновлення.
8. Сировиною для виробництва синтетичного каучуку є :
а) бутадієн-1,3; б) ацетилен; в) капрон; г) пропен.
а) бутадієн-1,3; б) ацетилен; в) капрон; г) пропен.
9. До харчових добавок синтетичного походження належать:
а) сахарин; б) аспартам; в) кукурмін; г) цукор.
10. Укажіть
назву спирту, похідними якого є жири:
а) етанол; б) гліцерол; в) етиленгліколь; г) пропанол.
11. Надлишковий
уміст в організмі вітаміну:
а) авітаміноз; б) гіповітаміноз; в) цинга; г) гіпервітаміноз.
а) авітаміноз; б) гіповітаміноз; в) цинга; г) гіпервітаміноз.
12. Особливими
властивостями капрону є:
а) гігроскопічність; б) міцність; в) термостійкість; г) малостійкість
до дії кислот.
13. Вуглеводні в природі утворюються внаслідок реакції:
а) бродіння; б) гідролізу; в) фотосинтезу; г) заміщення.
а) бродіння; б) гідролізу; в) фотосинтезу; г) заміщення.
14. (2б)Поясніть, як
позначається тютюнопаління і вживання молоддю алкоголю на здоров’ї наступних
поколінь.
15.(2б) Порівняйте хімічний
склад тваринних жирів і олій.
16. (2б)
Обчисліть об`єм газової суміші (н. у.), яка складається з хлоретану масою 101г
та хлору масою 35,5г.
Контрольна
робота № 3.
Органічні речовини.
II варіант
Виберіть одну чи кілька
відповідей.(6б)
1. До поживних речовин людського організму належать:
а) білки; б) вуглеводні; в) вуглеводи; г) спирти.
2. Вітамін Д міститься в таких продуктах:
а) яєчні жовтки; б) м'ясо; в) капуста; г) риб'ячий жир.
3. Укажіть,
які речовини здатні викликати фізичну залежність:
а) вітаміни; б) наркотики; в) білки; г) жири.
4. Каучуки — це полімери:
а) алканів; б) алкенів; в) алкінів; г) алкадієнів.
5. Укажіть кислоту, яка належить до вітамінів:
а) гептанова; б) масляна; в) аскорбінова; г) пальмітинова.
а) гептанова; б) масляна; в) аскорбінова; г) пальмітинова.
6. Укажіть
харчові добавки природного походження:
а) сіль; б) кукурмін; в) аспартам; г) натрій глутамат.
7. Вкажіть
речовини, які належать до наркотичних:
а) аскорбінова
кислота; б) нікотин; в) каучук; г) морфін.
8. Полімери можна одержати реакцією:
а) окиснення; б) заміщення; в) поліконденсації;
г) галогенування.
а) окиснення; б) заміщення; в) поліконденсації;
г) галогенування.
9. Укажіть назви карбонових кислот, які можуть міститися
у складі жирів:
а) гексанова; б) пальмітинова; в) стеаринова; г) масляна.
10. До синтетичних волокон належать:
а) бавовна; б) вовна; в) капрон; г) ацетатне волокно.
11. Укажіть продукти, в яких міститься вітамін В12:
а) морепродукти; б) сир; в) яйця; г) фрукти.
12. До
харчових добавок синтетичного походження належать:
а) сахарин; б) аспартам; в) кукурмін; г) цукор.
13. Сировиною для виробництва гуми є:
а) синтетичний каучук; б) лавсан; в) ацетатне волокно; г) поліетилен.
а) синтетичний каучук; б) лавсан; в) ацетатне волокно; г) поліетилен.
14. (2б) Що таке перегонка нафти? Наведіть приклади
розчинників, що одержують фракційною перегонкою нафти.
15.(2б) Порівняйте мило й СМЗ.
16.(2б) До розчину масою 150г з масовою часткою
сахарози 2% додали сахарозу масою 25г. Обчисліть масову частку розчиненої
речовини в утвореному розчині.
Комментариев нет:
Отправить комментарий